Memoár könyvek

Minden család története, és minden emlékkönyv más és más: mindenki számára a saját felmenői története a legdrágább. Mi minden egyes memoárkönyvet azzal a gondossággal készítjük el, mintha a saját nagyszüleink, szüleink, barátaink élettörténetét foglalnánk kötetbe.

Az alábbiakban az elkészült munkáinkból mutatunk meg néhány részletet – természetesen a mesélőink és családjuk engedélyével.

Magdi néni memoárkötete

A gyerekeim mindig mondták, hogy: „Mami, mindent le kellene írni.” Mert azért történtek dolgok. De én valahogy nem szerettem magamról beszélni. Érdekes, most valahogy annyi minden előjött, felszínre kerültek olyan dolgok is, amik korábban nem.

Tovább olvasok »

Frank Éva memoárkötete

Frank Éva az Árpád Gimnázium és a Veres Péter Gimnázium fogalommá vált magyartanárnője. Az életéről készült kötet többek között azért is különleges, mert tanítványai összefogásával jöhetett létre, több száz volt diákjának szerezve örömet ezzel.

Tovább olvasok »

M. Júlia memoárkötete

„Éli az ember az életét, napra napot, gyűjti az évgyűrűket, miként a fák, aztán egyik ága visszahajlik hozzá, és megszólítja: mesélj a régi nyarakról, tekints bele életed gyűrűibe. Először meghökken az ember, el se hiszi, hogy képes lenne rá, nem látja értelmét se a visszatekintésnek. Értő kérdező segítségével elősorjáznak rejtekükből a történetek, türelmes kezek alatt egymásba kapaszkodnak és regény lesz belőlük.”

Tovább olvasok »

M. Hedvig memoárkötete

„Jól esett visszagondolni, időutazás volt saját magamba. Most, hogy már lassan lejár az élet, rájöttem, hogy szükséges visszatekinteni, végigsétálni az ember életén. Először is a magam szempontjából, hogy megállapítsam, beazonosítsam, miből állt az egész életem.”

Tovább olvasok »

Komándi Éva memoárkötete

Egyik első mesélőnk, Éva néni a beszélgetéskor 91 éves volt, egy csillogó szemű, elegáns, mozgékony, lendületes asszony. A Feneketlen-tó közelében lévő lakásában, a saját kezűleg festett képei között beszélgettünk mozgalmas életéről, melynek Kolozsvártól Algérián keresztül Budapestig számos állomása volt.

Tovább olvasok »